PENTHOUSE

For this project, we were brought in after the initial design, space planning and furniture placement were completed. The space is a sophisticated penthouse located in the core of downtown Vancouver, styled with modern elements. The general idea was for us to juxtapose and to compliment the modern aesthetic already in place with a curated selections of goods from our inventory.

We made it our responsibility to create a feeling with items that would appeal to the buyer with refined taste, but also an appreciation for an interior with contemporary and historic sensibilities. The articles we brought in included: architectural elements salvaged from buildings torn down by the University of Toronto, an “Uptown” sign from an early Chicago jazz club, a vintage oversized linen poster from the 1920s, and a bespoke dining table, using reclaimed material found in the city of Vancouver.

The introductory of materials and surfaces with a richness in texture was paramount for us. Often, people might be afraid to put something substantial, like the linen poster for example, in the staircase into a space—we’re the opposite. We enjoy working with scale and pieces that are pronounced, and make a bold statement when needed. The linen poster set in the staircase is a wonderful example of this. It’s highlighted perfectly in the space, and apart from looking phenomenal, pieces such as these are renewed for being a tradable commodity all over the world. With that said, we also brought detail items in to support the larger pieces, and to ensure that all of the rooms and nooks feel consistent throughout the home.

The last item we’d like to mention is our custom bronze mirrors—which are made to order in any dimensions needed. It’s nearly impossible to find outstanding copper pieces today, and for this project and many others, we were fortunate enough to have copper that we had salvaged from Vancouver’s own Hudson Bay company. The patina on the copper is exceptional, and though very subdued in the interior, it truly adds an unbelievable touch to the space.

SL_condo_04.png
SL_condo_06.png
Rubén Nava